Sociedad
TARRAGONA

La indústria química continua al punt de mira

Un mes després de l'explosió a IQOXE, els afectats reclamen solucions i els ajuntaments i sindicats més inspeccions.

Química de Tarragona. / ACN

Tarragona

Més de 60 veïns del barri de Bonavista continuen amb vidres trencats i esquerdes a casa seva. Els pèrits ja han fet una primera visita però encara no tenen notícies de l’empresa. Loli Hernández és la presidenta de l’associació veïnal, diu que estan cansats d’esperar i de no rebre información: “queremos hechos ya”.

Els canvis no es perceben

Els ajuntaments de l’entorn per primera vegada s’han pronunciat de manera contundent clamant seguretat a la industria, en la mateixa línea del que exigeixen els sindicats. Des de Comissions Obreres el delegat José Luis Martín diu que tenen moltes fotos de reunions amb consellers de la Generalitat però cap concreció: tothom diu que hi ha un abans i un després, però de moment no estem veient com es concreta aquest després”. Des d’UGT, el secretari general al territori diu que “han de canviar moltes coses”.

A nivell pràctic, la única fitxa que s’ha mogut de moment és el pla de seguretat química: la Generalitat ha retornat la gestió al territori de manera que serà específic i no emmarcat globalment a Catalunya.

El polígon químic, a mig gas

A nivell empresarial, com que IQOXE era la única subministradora d’òxid d’etilè de tot l’Estat, mitja dotzena de companyies ja estan buscant alternatives per importar aquesta substància; Mentrestant, algunes plantes han hagut d’aturar temporalment la producció.

ERO a IQOXE

L’empresa IQOXE ha iniciat els tràmits per presentar un ERO temporal fins que es torni a rependre l’activitat, assegurant que ho fa “per causa de força major”: podria arribar a durar un any i afectar a tota la plantilla. Comissions Obreres ho rebutja frontalment.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00