Sociedad
SALUT

El president d'Assandca proposa llogar una unitat de radioteràpia

Considera aquesta com una opció viable per fer-la rendible, així com ampliar-la als pacients de l'Alt Urgell i l'Arièja

Assandca continua reclamant una unitat de radioteràpia a l'hospital. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

El president d’ASSANDCA proposa llogar una unitat de radioteràpia enlloc de comprar-la i ampliar el nombre de pacients per fer-la viable a l’Urgell i l’Arièja.

Josep Saravia insisteix que el tractament al país seria la millor opció pels pacients amb càncer, malgrat que reconeix que, a grans trets, el servei de taxis fins als hospitals de fora funciona molt bé. Tot i així, considera que l’argument de la rendibilitat econòmica que esgrimeix el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, es pot rebatre llogant l’aparell enlloc de comprant-lo.

Segons Benazet calen 300 pacients per fer-la viable a nivell econòmic i es calcula que al Principat només hi ha 200 nous casos anuals, un fet que Saravia creu que es podria modificar si l’Hospital és capaç d’atreure població de l’Urgell i de l’Arieja.

Si es decideix que no es farà res al respecte, el president d’Assanca es compromet a fer una recollida de signatures en senyal de protesta

Finalment, celebra que s’ampliïn les mamografies a les dones de 74 anys i que es facin proves als homes i les dones per detectar el càncer de còlon però encara troba a faltar proves pel de pròstata en el cas dels homes.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00