Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 02 de Abril de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | Minuto a minuto CORONAVIRUS | Minuto a minuto Duque: "Sigue existiendo la posibilidad de que España descubra la vacuna"
ESLLAVISSADA CG1

Majoral confia en recuperar l'edifici comunal de la Portalada

Està a l'espera dels informes tècnics i de les actuacions per estabilitzar el terreny

Magatzem comunal de la Portalada, afectat per l'esllavissada del mes d'agost de l'any passat.

Magatzem comunal de la Portalada, afectat per l'esllavissada del mes d'agost de l'any passat. / Arxiu (ANA)

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, confia en poder tornar a utilitzar l’edifici del magatzem i la deixalleria situats a la zona de la Portalada.

Actualment, aquesta instal·lació està clausurada arrel de l’esllavissada que es va produir el passat mes d’agost. A més, una de les parts està malmesa.

Majoral explica que caldrà estar atents a veure com evoluciona la situació i com s’acaba estabilitzant la zona. En aquest sentit, desitja que els tècnics puguin garantir la seguretat per tornar a posar l’edifici en funcionament.

De fet, el Govern ha licitat aquesta passada setmana les obres d’estabilització d’aquesta zona. Es reemplaçaran els ancoratges temporals per uns de definitius, la construcció d’un mur pantalla d’entre 5 i 9 metres d’alçada i la construcció d’una escullera per estabilitzar el talús de la zona nord, entre altres.

L’executiu assenyala que el cost serà d’un 5 milions d’euros i té clar que no han d’afrontar aquesta despesa sinó que s’ha de buscar el responsable o responsables de l’esllavissada. En aquest cas, la tasca no la durà a terme directament el Govern sinó que ho farà l’asseguradora.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?