Sociedad
EDUCACIÓ

França garanteix la gratuïtat del Lycée

El ministre d'Educació gal, de visita oficial al país, assegura que el Lycée Comte de Foix no es privatitzarà

El ministre d'Educació francès, Jean-Michel Blanquer, amb la titular d'Educació andorrana, Ester Vilarrubla, i l'ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero, durant la visita oficial del mandatari gal a Andorra. / SFGA

Andorra la Vella

El ministre d’Educació Nacional francès, Jean-Michel Blanquer, assegura que el Lycée Comte de Foix no es privatitzarà i que continuarà sent públic.

Ho ha dit en el marc de la visita que ha dut a terme aquest dilluns a Andorra. Assenyala que "si una cosa funciona bé no s’ha de tocar" i d’aquesta manera ha volgut acabar amb els rumors que havien sorgit sobre una possible privatització.

Sobre aquesta qüestió la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, considera que "els tres sistemes educatius existents al Principat han de ser públics i gratuïts".

Blanquer també ha aprofitat la jornada per exposar el desig d’augmentar el nombre d’estudiants andorrans que cursin estudis superiors a França. D’aquesta manera, es potenciarà "l’orientació i la informació" per tal que els alumnes puguin anar a les universitats gales. Una altra de les prioritats que ha destacat és "la formació dels professors que ha de començar des de la base".

Pel que fa a l’ampliació del Lyceé, Ester Vilarrubla ha explicat que el trasllat a l’escola de Ciutat de Valls tindrà un cost de 800.000 euros. S’hi traslladaran el 2021 els alumnes de primer, segon i terminale.

Precisament, el ministre francès ha visitat aquest matí aquestes instal·lacions i també el Lycée. Allí una desena de professors s’han concentrat durant la seva visita per protestar contra la reforma de les pensions que vol aprovar l’executiu gal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00