Sociedad

L'estalvi explota a les apps gràcies a la tecnologia d'última generació

Aplicacions com Goin sumen més de 45 milions estalviats per als seus usuaris

Els Fundadors de Goin App: Gabriel Esteban, David Riudor i Carlos Rodríguez / Agència AMANO

Barcelona

"El 61% dels espanyols manifesta haver estat estalviant" d'alguna manera durant els últims dotze mesos, segons l'Enquesta de Competències Financeres (ECF) realitzada en 2018 amb una mostra representativa d'adults (entre 18 i 79 anys) a Espanya. No obstant això i malgrat aquestes xifres, pràcticament el 57% dels espanyols està lluny d'assolir els seus objectius d'estalvi. Aquest percentatge augmenta dràsticament si posem el focus en els grups de població més joves.

Aquesta realitat és tema de preocupació tant per a analistes com per a consumidors. I és, al seu torn, una oportunitat de negoci: qui no estaria disposat a estalviar més? És precisament en aquest context quan sorgeixen aplicacions tecnològicament noves pensades per guardar. És el cas de referències com Goin, Fintonic, Whallet o Coinch. Sorgides en els darrers anys, aquestes fintech representen un element nou en la llarga història de solucions destinades a l'estalvi: per primera vegada els consumidors disposen d'eines que poden integrar en el dia a dia de la seva vida financera de forma personalitzada.

Com apunta David Riudor, CEO de Goin, “estalviar és qüestió de mètode i amb la tecnologia podem crear automatismes que faciliten tot el procés". Amb diverses fórmules personalitzades, aquesta aplicació integra aquests mètodes d'estalvi, personalitzables per a cada persona i necessitat, amb un control precís dels comptes i números, tot això emmarcat en una plataforma portàtil que pots portar a la butxaca. L'aplicació desenvolupada a Barcelona ha revolucionat el sector acumulant en poc més d'un any a més de 300.000 usuaris i més de 45 milions d'euros estalviats, el que indica l'èxit d'aquestes noves fórmules d'estalvi.

I és que Espanya és un dels països que registra una de les taxes d'estalvi més baixes de la Unió Europea. Segons les últimes dades del Banc d'Espanya, les famílies espanyoles estalviaven a tancament del 2018 tot just cinc de cada cent euros, el mínim des que va començar la sèrie històrica en la dècada dels seixanta. Per contrast, a Luxemburg, la taxa supera el 20% i a Suècia, Alemanya o Països Baixos supera el 15%. Així doncs, la tecnologia i la personalització que permeten les aplicacions mòbils emergeixen com un nou factor a tenir en compte a l'hora de valorar eines d'estalvi.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00