Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 01 de Abril de 2020

Otras localidades

L'ACA ho tornaria a fer

Arreglar els danys del Glòria a les lleres dels rius costarà entre 15 i 20 milions d'euros a les comarques de Girona

A Catalunya, la factura provisional puja fins als 40 milions d'euros

El Ter al pas per Girona, un mes després

El Ter al pas per Girona, un mes després / David Parreño

La factura dels 40 milions d'euros és provisional i encara podria augmentar, perquè l'Agència Catalana de l'Aigua encara està rebent informes d'ajuntaments. L'adjunt a gerència per la coordinació territorial de l'ACA, Diego Moxó, ha dit a Ràdio Girona que són inversions extraordinàries: "És una de les factures més importants a les que ha hagut de fer front l'ACA. 40 milions d'euros són aproximadament la meitat i la tercera part del que l'Agència inverteix en un any. Per tant, amb el Glòria la despesa s'ha triplicat en comparació amb els danys que va provocar el temporal Dana l'octubre de l'any passat al riu Francolí".

Les zones més afectades són les lleres del rius, que l'ACA admet que no estaven en bones condicions perquè no tenien diners. "La situació financera ha estat molt difícil per fer inversions a les lleres". Una gestió que critiquen alguns alcaldes com el de Sant Julià de Llor, Marc Garcia: "Encara estic esperant que em vinguin a veure in situ. La llera del Ter està destrossada".

Les actuacions més urgents han estat a Torroella de Montgrí i a la Tallada d'Empordà. Dilluns, comencen a solucionar els marges de la Tordera al seu pas per Hostalric.

Pel que fa a la gestió dels pantans de Sau i Susqueda, l'ACA diu literalment que "ho tornaria a fer". Insisteixen que l'aigua que va entrar va doblar les previsions que tenien els dies anteriors al Glòria: "Els models europeus ens deien que els cabals que entrarien a Sau i Susqueda serien d'entre 100 i 800 metres cúbics per segon. Els cabals que van entrar van arribar a puntes de 1.000 metres cúbics per segon i, fins i tot, 1.500". 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?