Sociedad
Energías renovables

L'acord per Son Salomó podria arribar dilluns

El Consell envia una proposta de preacord a totes les parts implicades que han de signar el 24 de febrer com a molt tard

Son Salomó sembla a prop de poder fer créixer el seu parc fotovoltàic. / Pixabay

Mahón

El conflicte que envolta la posada en marxa del parc fotovoltaic de Son Salomó, podria quedar resolt aquest mateix dilluns.

La junta directiva de la Societat Martí i Bella es va reunir aquest dimecres amb membres del Consell insular i d’aquesta trobada va sortir el compromís d’enviar, durant la jornada d’avui dijous, una proposta refosa definitiva que serviria com a “preacord” per desbloquejar la situació i donar llum verda definitivament al parc.

La Martí i Bella s’ha compromès a estudiar aquesta nova proposta i donar una resposta definitiva com a molt tard el proper dilluns.

El Consell espera poder tenir dilluns aquest acord de totes les parts damunt la taula ja que el dimarts es reuneix la Comissió de Patrimoni i necessiten tenir "les regles del joc ben clares per a tothom" diu el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria.

Aquesta darrera proposta farà necessària una major inversió econòmica per part de la impulsora del projecte ja que s’hauran d’instal·lar plaques de major rendiment perquè amb l’actual distribució es crearan zones d’ombra.

A destacar com a part important de l'acord que el parc no s’estendria cap a la zona protegida que defensa la Martí i Bella. Creixeria cap a la zona sud per poder mantenir el seu valor nominal de 50MW.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00