Sociedad
UNIÓ EUROPEA

Les negociacions de l'acord d'associació amb la UE s'allarguen un semestre més

El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, confia en que hi pugui haver un text en dos anys i mig

El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba. / M.F. ANA

Andorra la Vella

El Govern assenyala que s’ha hagut d’afegir un semestre addicional en el calendari de negociacions de l’acord d’associació amb la UE i continuen faltant dos danys i mig per tenir un text acordat.

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, ha explicat que el mes vinent es reprendrà el calendari de negociació amb els annexos sobre la lliure circulació de treballadors i la seguretat socials, entre altres aspectes. Un calendari que ha de seguir amb reunions els mesos de juny, octubre, desembre i el febrer del 2021.

Riba ja va dir el passat octubre que els càlculs eren que les negociacions duressin dos anys i mig i avui ha dit que segueix faltant aquest termini. Els motius venen donats pels canvis en l’equip negociador per part de la UE i pel Brexit.

Està clar que Brussel·les prioritza tancar un bon marc de relacions amb el Regne Unit pel que fa al lliure comerç. Riba creu que les negociacions post Brexit poden afectar d’alguna manera o altra en les demandes que pugui fer Andorra.

També ha volgut recordar que fins que no estiguin resoltes totes les qüestions bilaterals no s’afrontarà el front comú amb la resta de microestats.

El Govern té previst realitzar noves reunions públiques a partir de l’abril en què es tractarà la lliure circulació de mercaderies, que és un dels aspectes que estan més avançats. En aquest cas no es realitzant 11 trobades, sinó que el número serà inferior.

L’executiu també ha preparat una sèrie d’actes per commemorar els 30 anys de relacions bilaterals amb la Unió Europea.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00