Sociedad
Cáncer pulmón

El Govern aprova la compra d'un fàrmac contra el càncer de pulmó

És el primer tractament que s'ha autoritzat per mitjà del procediment accelerat de la Comissió Europea

Pilar Costa va anunciar aquesta compra del medicament al darrer Consell de Govern. / CAIB.

El Consell de Govern ha autoritzat la contractació del subministrament del fàrmac osimertinib per valor de 8,4 milions d’euros. Es tracta d’un inhibidor de la tirosina-cinasa de tercera generació que forma part del tractament dels pacients adults amb càncer de pulmó no microcític localment avançat o metastàtic amb mutacions activadores del receptor del factor de creixement epidèmic. És el primer tractament que s’ha autoritzat per mitjà del procediment accelerat de la Comissió Europea.

Aquest contracte amb el laboratori AstraZeneca, propietari exclusiu del fàrmac, tindrà una durada de 24 mesos, amb possibilitat de prorrogar-lo 36 mesos més.

El càncer de pulmó és una de les malalties més greus i un dels càncers que presenta més incidència. De fet, és el que causa més mortalitat entre els homes i el tercer entre les dones, després del càncer de còlon i el de mama. És el més letal entre els homes perquè és el més freqüent i perquè en el 70 % dels casos es diagnostica en una fase avançada; el 30 % restant poden ser tractats quirúrgicament. Cal afegir que el tabaquisme és la causa habitual del càncer de pulmó.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00