Sociedad
VIOLÈNCIA DE GÈNERE

40 homes han seguit el programa de rehabilitació de maltractadors en dos anys

L'any 2019 va atendre 25 nous casos, 11 dels quals hi van participar de forma voluntària

Pol de Vilallonga, coordinador del programa. / Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

40 homes han seguit el programa de rehabilitació de maltractadors en dos anys, la meitat dels quals encara hi participen.

L’any 2018 el ministeri d’Afers Socials va posar en marxa aquesta acció per lluitar contra la violència de gènere.

Segons ha explicat, el coordinador del programa Pol de Vilallonga, l’any 2019 hi van entrar 25 homes, dels quals 11 ho van fer de manera voluntària i 3 derivats per la Batllia. Pel que fa als perfils dels casos atesos, assenyala que en algun moment s’ha atès un menor d’edat, tot i que el grup majoritari és dels que van dels 40 a 55 anys.

Ha reconegut que en algun cas hi ha hagut un agressor que ha participat en més d’una ocasió provinent de relacions de parella diferents.

De Vilallonga creu que seria necessari poder impartir aquests tallers als interns del Centre Penitenciari de la Comella. En aquest sentit, ha dit que en aquest 2020 atenen a un home que està en arrest nocturn i que sortia expressament de les instal·lacions per participar en el programa.

Per seguir donant a conèixer el programa de promoció de les relacions no violentes, l’Àrea de Polítiques d’Igualtat ha editat un díptic explicant els objectius i els recursos dels que es disposa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00