Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 09 de Abril de 2020

Otras localidades

Condemnat un grafiter a més d'un any de presó i a dos d'allunyament del metro

El jutge considera que el jove de 32 anys que va pintar un tren l'any 2016 va cometre un delicte de danys a bens d'ús públic

Un convoi del metro de Barcelona amb un grafiti

Un convoi del metro de Barcelona amb un grafiti / Twitter

Un jutjat penal de Barcelona ha condemnat a un any i 4 mesos de presó a un grafiter que va pintar un dels trens de TMB al 2016. I li prohibeix accedir al metri durant dos anys. El jutge ha considerat que va cometre un delicte de danys en bens d' ús públic que és l'acusació que fan habitualment els operadors ferroviaris.

A mes de la pena de presó i l'allunyament del metro, el jutge el condemna a pagar una multa de més de 2.200 euros i a indemnitzar a Transport Metropolitans de Barcelona amb 2.100 euros.

El jutge ha tingut en compte que cada vegada que es neteja un grafiti es rebaixa la capa de pintura dels trens i a la sisena s'han de tornar a pintar del tot.

No és la primera sentència que considera delicte l'actuació dels grafiters. I va en la línia del que reclamen els operadors ferroviaris. Les empreses fa temps que demanen als jutges més mà dura per castigar aquests actes vandàlics. Asseguren que aquestes actuacions tenen un elevat cost econòmic i social. Expliquen que les pintades no només embruten el tren, sinó que deterioren el comboi i provoquen alteracions en el servei.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?