Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 29 de Marzo de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS CORONAVIRUS Minuto a minuto con las últimas noticias sobre la pandemia de COVID-19
Prostitución menores

El PP-Maó demana un comité d'investigació per la Casa de la Infància

"Hem passat d'una ficció inventada sobre la desnutrició infantil per PSOE i Ara Maó a la campanya electoral de 2011 a una greu i crua realitat d'explotació sexual infantil"

El PP recorda el cas dels atacs per suposada desnutrició infantil per refermar la seva petició de la comissió d'investigació pels suposats abusos a menors.

El PP recorda el cas dels atacs per suposada desnutrició infantil per refermar la seva petició de la comissió d'investigació pels suposats abusos a menors. / Radio Menorca

El Grup Popular a l'Ajuntament de Maó demanarà demà, durant la celebració de ple de la Corporació, que es creï una comissió d'investigació sobre els fets que s'han produït i que afecten les institucions tutelars de Mallorca i Menorca. "Fins al fons i per depurar responsabilitats", afirma la portaveu, Águeda Reynés.

 Reynés requereix a l'consistori a que insti el Govern així com també a Consell de Menorca a la creació d'una comissió per aclarir els casos que afecten centres on aquestes institucions exerceixen la tutela de menors o la custòdia de joves en programes de reeducació.

La sol·licitud de la portaveu té raó de ser pels esdeveniments que s'han produït a Mallorca sobre els quals es desconeix encara si han pogut afectar de manera directa algun menor de l'illa internats en centres com Es Pinaret, és Fusterets o Es Mussol, per manament judicial, i, molt en concret pels episodis que s'han donat en parcs públics de Maó, així com també en una vivenda okupada, fets que són objecte d'investigació policial i que han desembocat en diverses detencions. Cal no oblidar que la investigació iniciada arrenca d'una denúncia interposada pel Consell de Menorca a partir d'haver conegut els fets a través d'una treballadora de la Casa de la Infància.

La portaveu dels populars demanarà així mateix explicacions a l'alcalde de Maó sobre el contingut de la informació que els va facilitar el passat dilluns dia 24 a la presidenta de Consell, Susana Mora.

En les propostes d'acord s'inclou també la petició que l'Ajuntament de Maó insti al Consell a estudiar o procurar possibles solucions alternatives a l'internament de menors a les institucions del  Govern en els supòsits en què aquestes no puguin garantir una estada amb garanties i seguretat .

El Grup Popular de Maó està preocupat pel grau d'alarma social que han ocasionat els casos descrits especialment en el que afecta a la seguretat de zones públiques. La portaveu demanarà entre els seus arguments que s'extremi la vigilància i millorin les mesures de prevenció en els centres educatius, sobre riscos molt greus que planen sobre joves i adolescents, amb especial incidència en els més vulnerables.

La portaveu dels populars reclama aquesta responsabilitat a l'consistori i recorda que durant la campanya electoral de 2011 els partits d'esquerres van fer molta demagògia i van polititzar sobre la desnutrició infantil al municipi, qüestió que no era real. En aquest cas sí que hi ha amenaces, riscos i per desgràcia successos reals d'explotació infantil. Què han de dir ara? Per què no volen votar en favor d'una comissió d'investigació?

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?