Sociedad
Prostitución menores

El PP-Maó demana un comité d'investigació per la Casa de la Infància

"Hem passat d'una ficció inventada sobre la desnutrició infantil per PSOE i Ara Maó a la campanya electoral de 2011 a una greu i crua realitat d'explotació sexual infantil"

El PP recorda el cas dels atacs per suposada desnutrició infantil per refermar la seva petició de la comissió d'investigació pels suposats abusos a menors. / Radio Menorca

Mahón

El Grup Popular a l'Ajuntament de Maó demanarà demà, durant la celebració de ple de la Corporació, que es creï una comissió d'investigació sobre els fets que s'han produït i que afecten les institucions tutelars de Mallorca i Menorca. "Fins al fons i per depurar responsabilitats", afirma la portaveu, Águeda Reynés.

 Reynés requereix a l'consistori a que insti el Govern així com també a Consell de Menorca a la creació d'una comissió per aclarir els casos que afecten centres on aquestes institucions exerceixen la tutela de menors o la custòdia de joves en programes de reeducació.

La sol·licitud de la portaveu té raó de ser pels esdeveniments que s'han produït a Mallorca sobre els quals es desconeix encara si han pogut afectar de manera directa algun menor de l'illa internats en centres com Es Pinaret, és Fusterets o Es Mussol, per manament judicial, i, molt en concret pels episodis que s'han donat en parcs públics de Maó, així com també en una vivenda okupada, fets que són objecte d'investigació policial i que han desembocat en diverses detencions. Cal no oblidar que la investigació iniciada arrenca d'una denúncia interposada pel Consell de Menorca a partir d'haver conegut els fets a través d'una treballadora de la Casa de la Infància.

La portaveu dels populars demanarà així mateix explicacions a l'alcalde de Maó sobre el contingut de la informació que els va facilitar el passat dilluns dia 24 a la presidenta de Consell, Susana Mora.

En les propostes d'acord s'inclou també la petició que l'Ajuntament de Maó insti al Consell a estudiar o procurar possibles solucions alternatives a l'internament de menors a les institucions del  Govern en els supòsits en què aquestes no puguin garantir una estada amb garanties i seguretat .

El Grup Popular de Maó està preocupat pel grau d'alarma social que han ocasionat els casos descrits especialment en el que afecta a la seguretat de zones públiques. La portaveu demanarà entre els seus arguments que s'extremi la vigilància i millorin les mesures de prevenció en els centres educatius, sobre riscos molt greus que planen sobre joves i adolescents, amb especial incidència en els més vulnerables.

La portaveu dels populars reclama aquesta responsabilitat a l'consistori i recorda que durant la campanya electoral de 2011 els partits d'esquerres van fer molta demagògia i van polititzar sobre la desnutrició infantil al municipi, qüestió que no era real. En aquest cas sí que hi ha amenaces, riscos i per desgràcia successos reals d'explotació infantil. Què han de dir ara? Per què no volen votar en favor d'una comissió d'investigació?

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00