Sociedad
POLÍTICA

El Govern aprova el pressupost amb els vots en contra de l'oposició

PS i terceravia asseguren que no responen a les necessitats de la població

Vista general de l'hemicicle del Consell General durant el debat del pressupost 2020. / M.P. ANA

Andorra la Vella

La coalició de Govern fa valdre la seva majoria absoluta per aprovar els comptes per aquest any que preveuen uns 447 milions d’euros en el capítol d’ingressos i unes despeses que s’enfilen fins als 470 milions. Això genera un dèficit de 23 milions que és al que s’agafa l’oposició per atacar els números.

Des del PS, el president del grup parlamentari, Pere López, lamenta que no s’hagin tingut en compte les seves propostes en matèria d’habitatge, “la principal preocupació dels andorrans”, afirma, mentre que des de Terceravia, el president del grup parlamentari, Josep Pintat, remarca la importància del dèficit zero i opta pel “criteri de prudència”.

El ministre de Finances, Eric Jover, es va defensar recordant que malgrat es prevegi tancar l’any amb dèficit, aquest no serà tal gràcies al “rigor en la gestió” i va aprofitar l’avinentesa per informar que els comptes del 2019 s’han tancat amb un superàvit de 15 milions d’euros.

Per altra banda, els grups de la majoria van tombar les 10 reserves d’esmena que va plantejar el PS i només va poder arrencar la promesa d’estudi d’un pla d’infraestructures per garantir que aquelles més importants es tirin endevant.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00