Sociedad

Palau-saverdera aturarà la construcció de 80 habitatges a la cara nord del poble

Un informe ha alertat que aixecar ara aquests edificis era incongruent tenint en compte que el poble està perdent habitants

Pla general / Aj. Palau-saverdera

Palau-saverdera

El govern i l'oposició de Palau-saverdera s'han posat d'acord en canviar el pla general del municipi per tal de blindar un sector situat a la banda nord del poble, a prop de la carretera de Vilajuïga a Roses, i que els ecologistes havien denunciat perquè destruia un terreny d'oliveres centenàries.

El portaveu de la plataforma Salvem Palau-saverdera, David Nasarre, creu es va preveure un creixement desmesurat del poble: "És una barbaritat tenir la façana nord per poder construir edificis. No és creïble realment amb l'augment de població, ja que Palau ha perdut. El poble ja té dos urbanitzacions amb cases buides i cases per vendre".

Aquest sector estava contemplat en el pla general urbanístic del 2012 i una promotora va desenterrar aquest projecte fa quatre anys. Ja llavors, l'ajuntament va dir que no li agradava, i l'any passat va dictar una moratòria. Entre els arguments que vol fer valer l’ajuntament hi ha que el POUM del 2012 va fer una previsió desmesurada del creixement de població que no s’ha complert, i que seria convenient aplicar els mateixos criteris utilitzats per a la redacció del pla director de la Costa Brava.

L'ajuntament ara ha començat els tràmits per enterrar definitivament aquest pla, emparant-se amb un informe extern que diu que seria convenient esborrar del mapa o reduir el número d'habitatges previstos. L'estudi conclou que "no és recomanable mantenir les condicions de desenvolupament que planteja el POUM pel SUD3 i el SUD4".

El pla contemplava una construcció màxima de 79 habitatges: 18 cases unifamiliars i 61 pisos repartits en 4 blocs de tres plantes.

Un cop estigui redactada la modificació del planejament, s’haurà de portar la proposta al ple per poder ser aprovada inicialment, obrir un termini d’exposició al públic i passar a l’aprovació provisional. Per fer efectiva la modificació, caldrà el vistiplau de la Comissió d’Urbanisme, que l’haurà d’aprovar definitivament.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad