Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 06 de Abril de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | EN DIRECTO CORONAVIRUS | EN DIRECTO Sigue minuto a minuto la última hora sobre la crisis del COVID-19

El pla de contingència del Mateu Orfila contempla un escenari de fins a 200 afectats per coronavirus

L'Hospital disposa a dia d'avui de 21 respiradors per a possibles pacients crítics afectats pel Covid-19

Hospital Mateu Orfila

Hospital Mateu Orfila / Google

L'Hospital Mateu Orfila de Menorca disposa a dia d'avui de 21 respiradors per a possibles pacients crítics afectats pel Covid-19.

En concret, el centre compta amb set respiradors a la Unitat de Cures Intensives (UCI), sis a la Unitat de Reanimació, tres al Servei de Pediatria (un d'ells serveix tant per a adults com per a nens), quatre respiradors portàtils i altres 5 disponibles a la Clínica Juaneda.

Des de l'Àrea de Salut de Menorca s’ha elaborat també un pla de contingència que contempla tres escenaris: un relatiu a entre 1 i 20 casos de coronavirus, un altre que contempla fins a 200 casos i un últim cas que preveu més de 300 casos.

En aquesta línia, el gerent de l'Àrea de Salut de Menorca, Romà Julià, assenyala que l'organització de l'Hospital Mateu Orfila anirà evolucionant en funció del nombre de pacients i no es descarta utilitzar les dependències de la clínica privada Juaneda de Maó i Ciutadella.

A més, tots els serveis, inclòs el comitè directiu, s'han dividit en dos equips, per tal d'evitar contagis i que es pugui garantir l'atenció als pacients.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?