Domingo, 07 de Junio de 2020

Otras localidades

Es doblen els morts per coronavirus a Girona

L'hospital Trueta de Girona i els hospitals comarcals han ampliat la capacitat de llits per atendre els pacients amb coronavirus

Hospital Polivalent del Trueta preparat per atendre pacients critics

Hospital Polivalent del Trueta preparat per atendre pacients critics / ICS

En un sol dia a les comarques de Girona s’han multiplicat per dos les morts per coronavirus. També es dispara la xifra de contagiats, que s’eleva fins al mig miler. Segons el Departament de Salut, aquest dilluns han mort 14 persones per coronavirus a les comarques de Girona i eleven la xifra a 28.

També s’ha disparat el nombre de contagiats: les últimes 24 hores se n’han detectat 183 i ja són 543 persones afectades. D’aquestes, 38 són greus i 202 són personal sanitari.

Reorganització als hospitals

L’hospital Trueta de Girona i els hospitals comarcals han ampliat la capacitat de llits per atendre els pacients amb coronavirus. El Trueta, per exemple, a banda de la UCI, utilitzarà la Unitat Coronària.

L'hospital Trueta decidirà en quina unitat ingressa cada pacient. De moment, els llits per a pacients crítics ara són al mateix Trueta, a l’hospital Santa Caterina de Salt i a la Clínica Girona, però també es destinaran els llits de la Unitat Coronària. El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, diu que està previst que en els propers dies es doblin les capacitats de les UCI.

Els pacients crítics que no estan afectats per coronavirus, ingressen a la Unitat de Reanimació, a l’hospital de dia polivalent i a l’hospital de dia d’endocrinologia per evitar contagis.

A més, els hospitals comarcals també han fet adaptacions internes per atendre els pacients més greus. L’atenció recau sobretot a urgències i anestesiologia. També s’ha establert un contacte directe via telèfon amb els metges del Trueta.

Al Santa Caterina, s’ha potenciat l’atenció als pacients semicrítics. Per això, s’ha habilitat l’hospital de dia com a àrea de suport a urgències.

A l’hospital de Palamós, s’ha habilitat l’espai de l’hospital de dia quirúrgic, amb boxos individuals, per atendre els pacients amb covid19 que estan més greus.A l’hospital de Figueres, estan reconvertint boxs de la Unitat de Monitorització d’Urgències. A l’hospital de Blanes, s’ha preparat la zona de reanimació per destinar-hi quan sigui necessari els pacients que estiguin més greus. Els professionals de l’equip d’anestèsia, si cal, s’incorporaran a l’equip d’urgències.

A l’hospital d’Olot i al de Campdevànol, s’han habilitat llits a l’àrea de reanimació postquirúrgica per atendre pacients greus.

Reorganització dels professionals

A l’hospital Trueta, metges d’altres especialitats s’han format per poder ajudar els serveis de medicina interna, medicina intensiva, urgències i pneumologia en els pacients amb covid19.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?