Sociedad
Coronavirus Covid-19

L'executiu demana accelerar el procés d'ingrés a l'FMI per demanar ajudes

També s'han activat els contactes amb el BCE, els bancs centrals dels països veïns i el Banc de desenvolupament per trobar vies de finançament més enllà dels 130 milions acordats ara amb Andorran Banking per pal·liar la crisi del coronavirus

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Finances, Eric Jover, donant detall del contingut de l'anomenada llei òmnibus. / SFGA

Andorra la Vella

El Govern ha demanat accelerar el procés d'ingrés al Fons Monetari Internacional (FMI) per poder postular a la seva línia d'ajuts per pal·liar els efectes econòmics de la crisi sanitària causada per la Covid19.

Així ho ha indicat el ministre Portaveu i de Finances del Govern, Eric Jover, després de la sessió de Consell General en què s'han aprovat les lleis de mesures urgents.

El titular de Finances també ha avançat que l'executiu ha reactivitat els contactes amb el Banc Central Europeu així com amb els bancs centrals dels dos estats veïns per valorar "com ens podem proveir d'ajuts ja sigui directes o bé com a prestadors d'última instància". Així mateix ha confirmat que també s'han iniciat contactes amb el Banc de desenvolupament europeu, com proposava el Partit Socialdemòcrata.

La intenció del Govern es buscar més línies de finançament per poder ampliar, en cas necessari, les ajudes a empreses i autònoms per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus i especialment si les mesures de contingència s'allarguen.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00