Sociedad
Coronavirus Covid-19

Un bioinformàtic andorrà proposa escanejar tota la població per detectar els immunes a la Covid-19

David Vilanova creu que aquest screening permetria a aquestes persones reincorporar-se a la feina o substituir-ne d'altres

Un laboratori espanyol analitza mostres per detectar el coronavirus. / Arxiu EUROPA PRESS

Andorra la Vella

Un bioinformàtic proposa escanejar tota la població per detectar aquelles persones que siguin immunes al COVID-19.

David Vilanova és biòleg especialitzat en l’anàlisi de dades i assegura que ara seria un bon moment per fer una prova a tota la població i identificar totes aquelles persones que hagin resultat immunes al coronavirus. Segons ha explicat al programa Soroll de SER Andorra, aquestes persones podrien abandonar la quarantena i recuperar els seus llocs de treball o bé ocupar el d’altres persones que no hi siguin.

El científic també pensa que abans de dos mesos la situació no s’haurà superat i confia en els tractaments que s’estan desenvolupant amb determinats fàrmacs, això sí, una vacuna contra el coronavirus no existirà fins l’any que bé.

Per altra banda, explica que les diferències entre els casos detectats i la taxa de mortalitat d’alguns països es pot deure a l’envelliment de la població o fins i tot, a la capacitat que tenen d’acatar les mesures de confinament, que al capdavall és el que recomana fer.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00