Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas: EEUU apunta a Israel como autor del ataque

Sociedad
CORONAVIRUS

El Govern allargarà el permís de residència dels temporers argentins fins al 2 de maig

S'han cancel·lat tres vols per culpa de l'aturada unitareral del procés de repatriació per part del Govern de l'Argentina

El ministre portaveu, Eric Jover. / Twitter Govern d'Andorra

Andorra la Vella

El Govern allargarà el permís de residència dels temporers argentins fins al 2 de maig.

La mesura es pren després de l’aturada unilateral del procés de repatriació que ha decretat l’executiu de l’Argentina.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha explicat que hi havia tres vols organitzats per sortir els propers dies des de Madrid i Tolosa amb temporers que havien de retornar el seu país d’origen i que s’han hagut d’anul·lar. Al Principat encara hi ha 2.000 temporers argentins i per garantir la seva situació mentre no puguin tornar a casa s’ha decidit ampliar la durada del permís de residència fins el 2 de maig. D’aquesta manera es garanteix que tindran cobertura sanitària i s’està en contacte amb els comuns perquè els hi facilitin ajuda com pot ser la manutenció. El mateix s’està fent amb els propietaris dels pisos i hotels on estan allotjats.

D’altra banda, l’executiu també està fent esforços per aconseguir repatriar els andorrans que encara estan a l’estranger i que tenen dificultats per tornar.

Jover ha informat que s’ha aconseguit que 29 residents hagin tornat i que hi ha 11 persones amb bitllets vàlids per tornar i s’està fent un seguiment de 16 andorrans més.

D’altra banda, el ministre portaveu ha explicat que Unicef Andorra ha fet una aportació de 10.000 euros al fons de solidaritat que ha creat Govern juntament amb Andorran Banking per tal de poder comprar material sanitari i ajudar als col·lectius més vulnerables.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00