Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 31 de Mayo de 2020

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Els afectats per Covid19 pugen a 261

Augmenten també el nombre de casos greus fins a 11, i el personal sanitari afectat, que ja arriba 71

Personal sanitari descansa en un hospital Madrileny.

Personal sanitari descansa en un hospital Madrileny. / Chema Moya (EFE)

El nombre de positius puja fins els 261 casos però Benazet assegura que es veuen forts per controlar-lo.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, reconeix que el país passa per un pic de casos positius, com es demostra l’augment dels positius per COVID-19 dels 218 d’ahir als 261 d’avui. D’aquests, 36 es troben ingressats a l’Hospital, 11 dels quals estan a la Unitat de Cures Intensives, un d'ells en estat molt greu.

També puja el nombre de personal sanitari infectat i ja són 71. Això sí, afirma que se senten "forts per superar-lo" però reclama mantenir el confinament.

Quan al fet que Andorra sigui un dels països que percentualment té més casos de contagi per nombre d’habitants, el ministre a volgut trencar una llança i ha indicat que això es deu "a l’elevat nombre de proves PCR que es fan" i en aquest sentit, ha indicat que "Andorra està per sobre d’Alemanya o Corea del Sud, percentualment".

Benazet ha destacat que a partir d’aquesta nit entrarà en funcionament la plataforma web que permetrà fer un seguiment mèdic de les persones contagiades i que estan a casa, així com permetrà disposar d’una base de dades que permetrà conèixer la malaltia i fer el control epidemiològic.

Finalment, s’han receptat 14.200 euros gràcies als 7.100 missatges solidaris que s’han enviat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?