Sociedad
Coronavirus Covid-19

Un grup de científics del país i Actua Tech proposen estudiar l'immunitat al Covid19

Diversos professionals sanitaris ha proposat al SAAS i al ministeri l'anàlisi d'anticossos en la població que podria permetre gestionar les diferents fases de l'epidèmia

Actua Tech participa en diverses línies d'investigació al voltant del coronavirus. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Un grup de científics del país i Actua Tech han presentat al ministeri de Salut i al SAAS un programa d'investigació per avaluar el grau d'immunització de la població al Covid19.

La proposta, encara embrionàrica, està sobre la taula del titular de Salut, Joan Martínez Benazet, i servirà per gestionar les mesures vinculades a l'epidència com ara aixecar determinades restriccions sobre el confinament. Així ho ha avançat el ministre a la roda de premsa d'aquest migdia.

La investigació se centra en la recerca del grau d'anticossos de la població, el què donarà una visió de quantes persones s'han infectat i així poder obrir o no l'aixeta de determinades restriccions.

Per ara es tracta d'una proposta que el ministeri té sobre la taula i que avalua amb molt interès i sobre la qual donarà una resposta en dos o tres dies. En cap cas, però, la recerca no arrencarà fins que no baixi la corba de l'epidèmia que en aquests moments no para d'augmentar.

Informe del comitè de bioètica

El ministre, a preguntes de la SER, també ha indicat que ja disposa dels informes del comitè de bioètica que determinaran els protocols a seguir en cas de saturació de l'UCI. Martínez Benazet no ha volgut avançar-ne el seu contingut en tracta-se d'una qüestió molt sensible que té a veure amb el final de la vida dels afectats.

TALL BENAZET COMITÈ BIOÈTICA

Benazet tampoc ha volgut explicar si s'acostarien a protocols que ja apliquen els hospitals catalans o espanyols.

 

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00