Viernes, 05 de Junio de 2020

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

La Hidroxicloroquina es dispensarà a tots els casos sospitosos a finals de setmana

EL SAAS ha aconseguit "una important remesa" d'aquest medicament

Equips sanitaris tractant pacients afectats de Covid-19 en hospital europeus.

Equips sanitaris tractant pacients afectats de Covid-19 en hospital europeus. / Getty Images (Getty Images)

La Hidroxicloroquina es dispensarà a tots els casos sospitosos de tenir el Covid-19 a finals de setmana.

EL SAAS ha aconseguit "una important remesa" d’aquest medicament que és amb el qual es basa la prova que lidera a Catalunya l’assessor del ministeri de Salut, Oriol Mitjà. Segons ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en les darreres hores s’ha rebut una gran partida i s’espera que a partir d’ara arribi de manera fluida, motiu pel qual ha indicat que a finals de setmana ja es podrà dispersar fins i tot les persones que tinguin símptomes lleus o siguin contactes d’altres a qui se’ls hagi diagnosticat el Coronavirus. Recordar que actualment només es dona als pacients en estat més greu.

Benazet ha reiterat en l’estratègia que segueixen i que està basada en aquest estudi de Mitjà, pel qual es pretén donar la Hidroxicloroquina a totes les persones. Tot i així, ha reconegut que encara és massa d’hora per treure conclusions sobre la seva eficàcia.

Per altra banda, el ministre ha negat que es puguin fer proves PCR a tota la població per determinar exactament quantes persones estan infectades però sí que ha comentat que quan la corba de nous casos vagi clarament en davallada, seria interessant fer un estudi a amplis col·lectius de la població dels anticossos generats per combatre-la, ja que a banda de saber quantes persones han estat infectades o quantes han estat immunes, permetria començar a relaxar les mesures de confinament i de tancament de l’activitat econòmica de manera "fiable".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?