Sociedad
Coronavirus Covid-19

La Hidroxicloroquina es dispensarà a tots els casos sospitosos a finals de setmana

EL SAAS ha aconseguit "una important remesa" d'aquest medicament

Equips sanitaris tractant pacients afectats de Covid-19 en hospital europeus. / Getty Images Getty Images

Andorra la Vella

La Hidroxicloroquina es dispensarà a tots els casos sospitosos de tenir el Covid-19 a finals de setmana.

EL SAAS ha aconseguit "una important remesa" d’aquest medicament que és amb el qual es basa la prova que lidera a Catalunya l’assessor del ministeri de Salut, Oriol Mitjà. Segons ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en les darreres hores s’ha rebut una gran partida i s’espera que a partir d’ara arribi de manera fluida, motiu pel qual ha indicat que a finals de setmana ja es podrà dispersar fins i tot les persones que tinguin símptomes lleus o siguin contactes d’altres a qui se’ls hagi diagnosticat el Coronavirus. Recordar que actualment només es dona als pacients en estat més greu.

Benazet ha reiterat en l’estratègia que segueixen i que està basada en aquest estudi de Mitjà, pel qual es pretén donar la Hidroxicloroquina a totes les persones. Tot i així, ha reconegut que encara és massa d’hora per treure conclusions sobre la seva eficàcia.

Per altra banda, el ministre ha negat que es puguin fer proves PCR a tota la població per determinar exactament quantes persones estan infectades però sí que ha comentat que quan la corba de nous casos vagi clarament en davallada, seria interessant fer un estudi a amplis col·lectius de la població dels anticossos generats per combatre-la, ja que a banda de saber quantes persones han estat infectades o quantes han estat immunes, permetria començar a relaxar les mesures de confinament i de tancament de l’activitat econòmica de manera "fiable".

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00