Sociedad
Coronavirus Covid-19

Nou decret que obliga a una quarantena de 14 dies a qui arribi de l'estranger

La mesura però no afecta el personal sanitari que ve a ajudar al país

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en roda de premsa per videoconferència en estar de nou en quarantena per contacte amb un positiu de coronavirus / SFGA

Andorra la Vella

Aquest dilluns entra en vigor un nou decret pel qual tota persona que arribi de l'estranger haurà de passar de manera obligatòria una quarentena de 14 dies.

Segons ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, aquesta era una mesura que ja s’estava aplicant però fins ara no estava estipulada.

La mesura però no afecta el personal sanitari que ve a ajudar al país, com ara els professionals cubans que des d'avui es troben al país.

Justament sobre el personal sanitari arribat de Cuba, el titular de Salut confia que en pocs dies "estiguin ben sincronitzats" amb el personal del SAAS per atendre els pacients afectats per coronavirus a l'hospital i molt especialment a l'UCI.

Ja des d'avui començaran a treballar en els protocols d'assistència, i amb els pacients en pocs dies, després de passar el test de detecció del coronavirus.

El ministre també ha explicat que el Govern està fent "tots els esforços" per obtenir més aparells de ventilació mecànica que permetin atendre a l'UCI més pacients que els actuals (un total de vint). I ha assegurat que aviat es tindran "bones notícies" en aquest sentit.

Pel que fa a la despesa que l'emergència sanitària està provocant, Martínez Benazet no l'ha quantificat però sí ha assegurat que atacar la crisi és l'absoluta prioritat i que segurament afectarà obres previstes al pressupost d'enguany i de l'any vinent.

Per al Govern "no s'escatimarà en recursos per combatre la malaltia" ha dit Benazet.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00