Sociedad
Coronavirus Covid-19

Les entitats socials noten un increment del nombre d'usuaris arran de la crisi

Des que va començar la crisi provocada pel Coronavirus tenen més dificultats per cobrir tota la demanda: els voluntaris de més edat s'ha de quedar a casa, i els joves han d'espaiar-se i treballar per torns per evitar contagis.

Voluntaris de Creu Roja. / ACN

Tarragona

La Creu Roja atén moltes més peticions amb menys voluntaris i amb un canvi de paradigma dels serveis: gent gran que no pot anar a comprar, que necessita medicaments o algú per anar al metge... Cada dia a la demarcació fan un miler d'accions amb persones vulnerables. En aquesta operació específica pel Covid-19 tenen 500 voluntaris actius treballant en torns. Anna Sabaté, la coordinadora territorial de Creu Roja, explica també que estan estudiant recursos en xarxa per no veure's saturats.

Una situació semblant viu Càritas Reus, que atén més del doble de persones diàriament des de l'inici de l'Estat d'Alarma. Han augmentat els casos de persones i famílies no habituals en aquest servei d'ajuda bàsica, que s'hi han vist obligades per l'aturada laboral actual. Han passat de 50 a 120 atencions diàries, moltes d'elles persones que s’han vist obligades per la situació actual que els ha deixat sense els ingressos habituals, molts d'ells provinents d'economia submergida. Aquest augment, sumat a què la majoria de voluntaris d'edat avançada han hagut de deixar de col·laborar per ser población de risc, ha obligat Càritas a buscar voluntaris joves que actuïn, sobretot, amb discreció. Des de l'entitat també subministren carmenyoles diàries a 25 persones d'edat avançada que estan soles, sense gaires recursos i amb mobilitat reduïda.

El Banc d'Aliments, en canvi, ha notat una davallada d'usuaris d'ençà de la crisi del coronavirus. Els responsables de gestionar les donacions també s'han hagut d'adaptar a les mesures de seguretat. La gran majoria de voluntaris són persones grans i jubilades, que al ser el col.lectiu de risc han deixat de fer aquesta col.laboració altruïsta fins que s'acabi la crisi. Ara hi ha set voluntaris que se n'encarreguen de tot i ho assumeixen, ja que la demanda ha baixat.

Pel que fa a les donacions de menjar, no temen quedar-se sense existències a curt termini, però tot i així fan una crida a que se'n continuïn fent. El canvi és que no es fa el servei de recollida sinó que s'ha de portar igualment a les seus. Mensualment atenen a 21.000 persones a tota la demarcació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00