Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 29 de Mayo de 2020

Otras localidades

Allau per acollir gossos en temps de confinament

La Fiscalia de Medi Ambient tem abandonaments massius i anuncia que investigarà les adopcions d'animals durant la crisi del COVID-19

Un carrer amb obres i dos joves passejant els gossos a Palafrugell el passat dijous

Un carrer amb obres i dos joves passejant els gossos a Palafrugell el passat dijous / Gerard Vilà (ACN)

Les protectores d’animals estan rebent un allau de peticions per acollir animals, especialment gossos, des que el Govern espanyol va decretar l’estat d’alarma i el confinament. Segons ha pogut saber SER Catalunya, la Societat Protectora d’Animals de Catalunya ha fet més del doble d’entregues d'animals en acollida. La majoria busquen gossos, una de les excepcions que el Real Decret contempla per sortir al carrer. Motiu que fa sospitar a la Fiscalia, que ja ha anunciat una investigació. La majoria no volen adoptar, sinó acollir temporalment fins que els animals trobin una família. Un dels casos més sonats és el de la Protectora de Mataró. Han passat d'haver de fer crides a les xarxes socials i campanyes per aconseguir l'acollida de gossos a rebre 80 correus electrònics amb peticions d'adopcions temporals.

"És un continuo de sol·licituds per acollir gossos. Sense fer cap crida, perquè no en fem ni una, la gent s'ofereix, s'ofereix i s'ofereix", relata sorpresa la presidenta de la protectora de Mataró, Sílvia Serra. Tot i això, no han entregat cap gos a cap nova família. Mentre duri el confinament han decidit restringir les acollides als cuidadors i voluntaris habituals. "Adoptar un gos no és com fer una compra per Amazon", critica Serra, que manté que cal temps i visitar l'animal al centre abans d'endur-se'l a casa.

Entre els motius que esgrimeixen els voluntaris: temps lliure i ganes d'ajudar, tot i que algunes sol·licituds generen sospites als professionals. "Hi ha gent que sí que creiem que s'ofereix perquè ara té temps suficient per cuidar un animal. Hi ha persones, que fins i tot, s'ofereixen a acollir els gossos que més ho necessitin, els animals malalts o els cadells que donen més feina, però hi ha altres persones que ens escriuen dient: “He vist aquest gos, si voleu el puc acollir", explica Serra. El mateix passa a altres protectores com a Terrassa o Sabadell. En aquest últim centre també han decidit limitar les acollides al personal habitual del centre perquè asseguren que "quan es va decretar l'estat d'alarma, ja s'imaginaven que podia haver-hi un allau de peticions".

La Fiscalia vol investigar si darrera d'aquest increment hi ha només la intenció de saltar-se el confinament. Consultat per SER Catalunya, el fiscal de Medi Ambient de Barcelona assegura que, un cop s'aixequi el confinament, mirarà d'aclarir què se n'ha fet de tots aquests animals. L'ordre ve de la Fiscalia General de l'Estat que tem que hi hagi casos de maltractament i, especialment, abandonaments massius, un cop moltes d'aquestes persones no necessitin l'excusa d'un gos per sortir al carrer. De moment, el ministeri públic ja ha informat també a la policia perquè n'estigui al corrent.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?