Sociedad

Antoni Trilla: "L'evolució és de desacceleració, però les dades s'han de prendre amb prudència"

Entrevista al cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic a l'Aquí Cuní. Reconeix que no s'han pogut realitzar tots els tests a pacients ingressats en els últims dies

ENTREVISTA Antoni Trilla (Hospital Clínic) "L'evolució és de desacceleració. Tot fa pensar que estem en aquesta fase"

ENTREVISTA Antoni Trilla (Hospital Clínic) "L'evolució és de desacceleració. Tot fa pensar que estem en aquesta fase"

22:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1585641046546/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Alguns titulars que ens ha deixat l'entrevista de Josep Cuní al doctor Antoni Trilla, cap d'epidemiologia de l'Hospital Clínic:

"No calia el confinament total fa setmanes? És opinable. Haurem d'esperar que tot s'acabi per veure quines mesures han estat més trascendents.

Tots els models matemàtics estan equivocats però alguns ajuden. És una dita entre els epidemiòlegs.

Nosaltres estem veient la punta de l'iceberg i per sota hi ha molt gent infectada amb formes lleus que no han anat a l'hospital. Si aquestes persones adquireixen immunitat el virus ho tindrà més complicat i es reduirà la xifra de contagis.

Hi ha mesures que es poden demanar però resultes molt complicades de portar a la pràctica.

És una cosa absolutament nova i tots estem aprenent. Veurem quina estratègia ha funcionat més bé. Cap país està preparat per fer front una situació com aquesta.

Esperem tenir la mateixa evolució que té Itàlia, que el passat cap de setmana mostrava una tendència a la baixa, tot i que després va haver-hi un repunt. Ahir i avui ha recuperat la tendència a la baixa. Esperem veure aquí la mateixa evolució en 7-10 dies. Això ajudarà més endavant a alleugerir la situació de les UCIs. Ja estem donant altes de les UCis i molta gent se'n sortirà. Però les properes setmanes seran complicades. Tothom ha de ser poder atès amb diferents possibilitats.

No sé si ens col·lapsarem però garantim que treballarem per no col·lapsar-nos i crec que ho aconseguirem. Això és una marató, una cursa de llarga distància.

No sé si tot el confinament ha d'anar per més llarg o hi haurà una espècie de sortida ordenada per grups d'edat. Determinades coses s'han d'estdiar i no sé quines estratègies es decidiran"

Eduardo Navarro

Eduardo Navarro

Licenciado en Periodismo por la UAB, donde ha sido profesor asociado. En la Cadena SER desde 1990. Ha...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00