Sociedad
CRISI DEL CORONAVIRUS

Espot obre la porta a aplicar suspensions temporals de contractes per la Covid19

El cap de Govern respon així a la demanda dels comerciants tramesa per carta fa escassos dies

Carrers de la capital buits amb botigues tancades pel decret de mesures urgents per frenar el coronavirus.ANA

Andorra la Vella

El cap de Govern, Xavier Espot, obre la porta a poder aplicar suspensions temporals de contractes.

Espot així ho manifesta en una carta que ha enviat a la presidenta de The Shopping Mile, Sònia Yebra, com a resposta a una missiva que ella mateixa li havia tramés demanant la possibilitat de regular la figura de l’ERTO.

El cap de l’executiu agraeix el to amable emprat per Yebra i explica que els equips tècnics dels diferents departaments del Govern estan treballant en un seguit de mesures a aplicar a mitjà termini des que va començar la crisi sanitària, entre les quals s’estan valorant diverses modalitats per alleugerir encara més els costos de les empreses. En aquest sentit, admet que la suspensió dels contractes temporals mitjançant un mecanisme de regulació temporal de l’ocupació constitueix una d’aquestes possibles mesures. Deixa clar, però, que només es pot encarar des de la corresponsabilitat conjunta i simultània dels treballadors, empresaris i el Govern. A l’hora, diu, s’haurà d’acompanyar inevitablement d’ajuts a les persones i les famílies.

Sònia Yebra s’ha mostrat satisfeta per la resposta de Xavier Espot i celebra que puguin ser partícips també d’aquest treball.

Yebra creu que el segon paquet de mesures hauria d’arribar a mitjans d’aquest mes d’abril.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00