Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 25 de Mayo de 2020

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

El Govern compra 150.000 test ràpids a Corea per fer proves a tota la població

El carregament arribarà en dues setmanes via Espanya i la idea és utilitzar el CIC per fer l'screening general

Centre intermedi de control del coronavirus, a l'hospital

Centre intermedi de control del coronavirus, a l'hospital / M.R.F. (ANA)

La investigació sobre el grau d'immunització de la població al coronavirus comptarà amb 150.000 test de detecció d'anticossos que el Govern ja ha adquirit a Corea i que arribaran a Andorra via Espanya en unes dues setmanes.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que són completament fiables i ja han estat provats..

El ministre de la cartera ja va avançar ahir la intenció del consell de ministres  d'aprovar aquest estudi que realitzaran diversos investigadors del camp de la sanitat, la biologia i la tecnologia coordinats des d'Actua Tech, liderats pel bioinformàtic andorrà David Vilanova i sota la supervisió del viròleg català i assessor del Govern, Oriol Mitjà. L'estudi permetrà conèixer el grau d'immunització de la població al Covid19 que permeti adoptar mesures futures com ara l'obertura progressiva de l'activitat econòmica i el final del confinament.

Els test permeten determinar quants ciutadans han desenvolupat anticossos a la malaltia i en quin grau. Encara està per decidir com es repartiran entre la població però la idea és que el canal principal sigui el recentment creat Centre Intermedi de Control on actualment passen les proves de la Covid19 els malalts amb simptomatologia lleu.

Paral·lelament i també sota la supervisió d'Oriol Mitjà, Andorra participarà en un assaig clínic amb quatre països més sobre l'eficàcia de l'hidroxicloroquina en la prevenció del coronavirus. L'assaig pretén provar si aquest medicament és capaç de prevenir la malaltia vist que abans de 18 mesos com a molt aviat no es podrà disposar d'una vacuna.

Els diversos estudis sobre el coronavirus apunten a que es tracta d'un virus estacional que podria reaparèixer a la tardor, repuntant per tant amb nous contagis.

Si l'assaig clínic funciona, es començaria a subministrar de forma preventiva entre els pacients més vulnerables abans.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?