Sociedad
Coronavirus Covid-19

Creix el nombre de defuncions al Cedre

El ministeri de Salut atribueix a la fragilitat dels residents el major nombre de contagis a diferència d'altres centres residencials

Centre sociosanitari El Cedre / Arxiu ANA

Andorra la Vella

El ministre de Salut atribueix a la fragilitat dels residents del Cedre la causa principal del gran nombre de contagis en aquest espai a diferència d'altres residències de gent gran del país.

El Cedre concentra el gran nombre de positius en centres residencials i també el major volum de defuncions d'entre tots els afectats.

Joan Martínez Benazet ho atribueix a la fragilitat dels residents que requereixen de de majors necessitats assistencials. "Es tracta d'un col·lectiu molt sensible, molt fàcil d'infectar-se" ha afegit.

Cóm va entrar el virus al Cedre és difícil de determinar, segons el titular de Salut, però segurament va ser a través del propi personal sanitari.

Al Cedre hi ha actualment 18 positius dels quals 2 procedeixen de la residència Salita. La resta, són del centre de Santa Coloma. En canvi no hi ha cap cas a l'altra residència geriàtrica: Clara Rabassa.

Entre el volum total de defuncions, la gran majoria procedeixen d'aquest recinte, quatre dels quals en només un dia. La darrera s'ha produït aquest matí i també ha estat al centre sociosanitari.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00