Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Actualidad
Crisis econòmica Covid

L'Ajuntament d'Ontinyent llança el projecte 'Tornem Junts' per ajudar als comerços quan acabe el confinament

S'invertiran 8 milions d'euros en promoció econòmica una vegada s'acabe l'estat d'alarma

Foto de la roda de premsa que ha tingut lloc de forma telemàtica / Ajuntament d'Ontinyent

Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent ha decidit llançar el projecte ‘Tornem Junts’, que naix amb la intenció de minimitzar l’efecte que tindrà als comerços i hostelers de la localitat “una crisis econòmica sense precedents en la historia”, comentava Jorge Rodríguez, que a banda també ha anunciat mesures per al sector de la construcció.

L’aportació de l’ajuntament a la campanya per a incentivar el consum en el comerç, l’hostaleria i els serveis de la ciutat serà de 500.000 euros i està previst que arranque el dia 1 de juny i acabe el 31 de novembre. Consistirà en el repartiment de «bons de compra» canviables en els diferents establiments de la ciutat que s'adherisquen a la campanya. L'ajuntament subvencionarà el 50% dels bons a través de les diferents associacions locals, la qual cosa suposarà una injecció directa d’un milió d'euros en sis mesos en els negocis esmentats. Escoltem al primer edil d’Ontinyent explicant en que consisteixen eixos bonos.

Jorge Rodríguez parla dels bonos que s'implementaran l'1 de juny

00:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1585839914408/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En el cas de la construcció i dels sectors afins, el programa contempla una inversió de 900.000 euros en 38 actuacions de menys de 48.000 euros (iva inclòs). L’ajuntament adjudicarà obres i serveis de manera directa a empreses de construcció o d’activitats vinculades, com ara electricistes, fusters, llanterners o empreses de subministraments radicades a Ontinyent.

A banda d’eixes iniciatives, ha volgut remarcar que ha començat una línia de subvenció destinada a aquells autònoms i xicotetes empreses que s’hagen vist afectades pel Decret d’Alarma i les despeses subvencionables per l’Ajuntament seran compatibles amb les de l’Estat i la Generalitat Valenciana, i afrontaran despeses que estes administracions no cobrisquen.

L’alcalde ha finalitzat la roda de premsa amb un missatge especial per a la localitat al que els explica que son conscients que no podran salvar a totes les empreses, però que no es perdonarien no donar-ho tot. L’escoltem.

Jorge Rodríguez afirma que no es perdonaria mai si no fera tot el possible

00:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1585839911692/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00