Sociedad

Nou persones moren per coronavirus en una residència geriàtrica de Sant Hilari

Els tres primers positius van ser dijous però la Covid-19 ja havia infectat a un 40% dels usuaris i a un 20% dels treballadors

En un comunicat diuen que hi ha un gruix important de persones amb símptomes greus

Els pacients infectats segueixen el centre mentre que els sans els han traslladat a una residència de Girona

Cartell de l'entrada de la residència d'avis de Sant Hilari Sacalm on han mort nou persones aquest divendres 3 d'abril de 2020. / Gerard Vilà ACN

Girona

Nou avis d'una residència de Sant Hilari Sacalm han mort per coronavirus i, segons un comunicat emès pel centre, hi ha un gruix important de residents amb símptomes greus.

Els tres primers casos es van confirmar dijous de la setmana passada i els test ràpids van confirmar que el 40% dels residents i el 20% de la plantilla tenien el virus.

Es van desinfectar les zones comunes i les habitacions, es va aïllar els afectats i els que van donar negatiu els van enviar al Vilar Rural del municipi. Està previst que tornin avui i s'instal·lin en una planta separada. Dimarts, els infectats però sense símptomes els van traslladar a una residència de Girona.

La residència és de titularitat municipal i funciona des del 2001. Abans del brot tenia capacitat per a acollir 54 persones en règim intern i 25 més al centre de dia.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00