Sociedad
Crisis económica coronavirus Covid-19

Gran preocupació dels temporers argentins per la suspensió dels vols

Molts estan esgotant els seus estalvis esperant ser repatriats

Una monitora d'esquí a Grandvalira. Els treballadors temporers argetins, molt preocupats pel seu futur per la crisi del coronavirus. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Els temporers argentins continuen amb la incertesa i preocupació per quan podran retornar al seu país.

El fet que el govern del país sud-americà denegués l’enlairament del vol que estava previst per demà passat des de l’aeroport de Tolosa, ha augmentat més la preocupació pels treballadors que estan al país esperant poder ser repatriats.

El Damián Romero era una de les persones que tenia previst volar aquest diumenge i ha vist com la seva il·lusió de poder tornar a casa seva s’ha esvaït.

Ell havia treballat aquesta temporada d’hivern a Grandvalira i assegura que ha tingut la sort, ja que li han pagat el mes de març sencer més la quitança fins a final del contracte. Amb això, diu, pot viure com a mínim fins a final de mes.

De la seva banda, Martín Ibarra explica que el comú de Canillo els ha facilitat allotjament al Tarter i assenyala que els pocs estalvis que tenen els estan fent servir per comprar el menjar. En aquest sentit, espera que el següent pas per part de l’administració sigui poder-los facilitar aliments.

Ara mateix no sap quan de temps més haurà de romandre a Andorra, ja que ha recordat que l’avió que estava previst per diumenge només era pel personal de les estacions d’esquí. Es pregunta quina serà la solució per la resta de temporers. Ell havia treballat en el sector de la gastronomia.

Finalment, ha admès que hi poden haver temporers que no vulguin tornar al seu país esperant poder treballar a Espanya durant la temporada d’estiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00