Sociedad
CORONAVIRUS

Oriol Mitjà aposta per un desconfinament seqüencial

L'epidemiòleg i assegor del Govern ha eleborat un pla amb quatre fases dirigit a Espanya i Catalunya

L'epidemiòleg, Oriol Mitjà. / ACN

Andorra la Vella

L’epidemiòleg Oriol Mitjà aposta per un desconfinament seqüencial.

El pla elaborat pel que també és assessor del Govern, Oriol Mitjà juntament amb el biòleg i informàtic andorrà, Joel López està dirigit a Catalunya i Espanya però basat en Andorra. Detalla un desconfinament seqüencial dividit en quatre fases.

Aquest procés ha de ser progressiu començant per les persones de menys de 70 anys sanes i que no suposi un impacte sobre el sistema de salut. D’aquesta manera, s’iniciaria pels negocis que no són serveis bàsics per passar després a l’hostaleria, la reobertura dels centres escolars i per últim aixecar la restricció dels esdeveniments amb més de 50 persones.

El segon paquet de mesures passaria per l’avaluació de la immunitat de la població. De fet, aquesta és una iniciativa que aquesta setmana ha anunciat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, consistent en la realització de testos d’anticossos a la població. D’aquesta manera es decidirà com es procedeix a aixecar les restriccions. També es proposa la creació d’una app per tal que els ciutadans informin si tenen símptomes o no de coronavirus.

Finalment, el quart parla que es podrien fer confinaments parcials restringits a zones geogràfiques delimitades on hi hagi una major afectació de la malaltia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00