Sociedad
CORONAVIRUS

Mor un padrí al Cedre i la xifra de víctimes pel Coronavirus s'enfila a les disset

Hi ha 428 positius actius però Benazet destaca l'estabilització del nombre de pacients a l'hospital i al centre sociosanitari

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet / SFG

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat que ahir a la tarda va morir una persona interna al centre sociosanitari i ha volgut transmetre el condol a la seva família. És per tant la dissetena víctima mortal per la malaltia. El nombre de casos positius ha seguit pujant, i ja hi ha 428 casos actius i 36 persones recuperades.

El ministre ha destacat que malgrat aquest augment, el nombre de persones infectades al Cedre i els nous ingressos a l'hospital de Meritxell "estan en fase d'estabilització", tenint en compte que des de fa 11 dies, les xifres del centre sanitari, oscil·len entre els 45 i els cinquanta pacients ingressats.

En el cas del Cedre, hi ha 28 casos positius, vuit dels quals són de Salita. En total son dos menys que ahir, però cal tenir en compte la defunció del padrí i l’alta que també es va fer pública ahir.

El nombre de casos de sanitaris infectats i els dels cossos especials es manté estable, igualment, ha indicat.

Quan a l’UCI, hi ha 19 persones, 16 de les quals requereixen ventilació mecànica i dos d’elles es troben en estat molt greu. Benazet ha celebrat, per això que ahir es va extubar una persona i confia que en els pròxims dies, es pugui fer a tres més. La principal preocupació ara mateix no és el nombre d’ingressats, ja que la capacitat màxima és de 27, sinó en la manca de personal sanitari de reforç pels professionals que hi treballen, és per això que ha indicat que a principis de setmana s'activaran alguns metges cubans que estan confinats pel positiu d’un d’ells.

Finalment, ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat als familiars de les persones que es troben amb bona salut al Cedre i ha afirmat que els malalts per Covid19 estan completament aïllats de la resta i que no comparteixen ni personal sanitar ni ta poc els materials.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00