Sociedad
ADMINISTRACIÓ

L'administració general fomenta el teletreball per minimitzar el risc de contagis

No es remuneraran les hores extres sinó que es compensaran sense bonificacions quan finalitzi la situació

Els empleats del Govern hauran de realitzar tasques diferents a les habituals en cas de necessitat / Cadena SER

Andorra la Vella

El Govern ha aprovat un decret pel qual modifica les condicions de treball i les posicions dels empleats de l’administració pública per fomentar el teletreball i evitar que siguin un risc de contagi. Els punts principals del decret són que a partir d’ara, tot i que ja s’havia començat a fer, desenvoluparan les tasques necessàries en cada moment, sense tenir en compte la seva posició. El ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, ho ha exemplificat en l’atenció que presten diverses persones de diferents departaments als números 180 i 188 o el fet que una vintena d'empleats estiguin examinant les sol·licituds de crèdits tous.

També es vol fomentar el teletreball però no es pagaran les hores extres, sinó que es compensaran en el futur i no s'aplicaran les primes en funció de si són en dies festius o en horari nocturn, per exemple. Aquest punt per això, no afectarà els treballadors dels departaments social i sanitari per la tasca que estan fent ara mateix.

Els treballadors que per la raó que sigui no puguin desenvolupar la seva tasca des de casa i per tant, no treballin, les hores de feina equivalents es descomptaran de les hores extres en primer lloc, després de les que puguin acumular en un futur i, finalment de les vacances.

Per altra banda, el ministre ha tornat a negar la possibilitat de permetre la venda online i ha reconegut que aquesta crisi afectarà alguns sectors de manera especial. En aquest sentit, ha recordat que ja hi ha un pla d’ajudes, que s’està desenvolupant el segon i que ja pensen en el tercer que serà el de la reactivació de l’economia. Aquí entra amb força el paper que jugarà el turisme. Andorra Turisme té com a data el 15 de maig per presentar el seu pla de foment, però pot variar en funció de com estigui la situació. Jover ha reconegut que en aquest primer any, caldrà reformular l’estratègia de captació de turistes i aposta per recuperar el visitant tradicional català, espanyol i francès, abans que per mercats més llunyans.

Finalment, s’ha mostrat sorprès perquè el PS demani la moratòria dels crèdits hipotecaris durant dos mesos, quan la llei Òmnibus preveu crèdits tous per pagar-les que vencen en un any i que es poden allargar encara més. Tampoc creu oportú fer un govern de concentració nacional i ha recordat la iniciativa mostrada per l’executiu, així com la solidesa de la majoriaque tenen al Consell General però també ha insistit en la col·laboració diària amb els partits de l’oposicio.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00