Sociedad

La Diputació aporta mig milió d'euros al BiciTransCat

És una ruta per fer en bicicleta que transcorre per la costa i connecta Castelló d'Empúries amb Perpinyà

Complementa les ja existents Pirinexus i Eurovelo8 i està pensada per combinar-la amb el tren

Ciclistes en ruta. / CVVGi - Stella Rotger)

Girona

L’objectiu del projecte és unir destins turístics a través d’una xarxa pedalable que transcorrerà pròxima a la costa i que estarà interconnectada a diferents mitjans de transport públic, bàsicament el tren.

Té un cost de 4'7 milions d'euros dels quals, el 65% s'assumeix amb fons europeus. La inversió que hi aporten els socis de les comarques de Girona -Consorci de les Vies Verdes, Ajuntament de Figueres, Consell Comarcal de l'Alt Empordà i Diputació de Girona- supera de poc els 2 milions d'Euros. La Diputació acaba d'anunciar que hi posa mig milió.

El BiciTransCat buscarà itineraris que connectin els diferents pobles de costa entre Castelló d'Empúries i Perpinyà i tindrà enllaços amb la ruta Pirinexus -més interior- l'Eurovelo8 -que connecta Cadis amb Xipre al llarg de 7.500 kms- i amb el tren i el bus.

A les comarques de Girona això comportarà la construcció de 45 kms nous de noves rutes i actuacions com carrils bici urbans a Figueres o Roses. A Sant Pere Pescador també s'hi haurà de fer carril i un pont i en diferents punts de la ruta hi haurà aparcaments per bicicletes i carregadors ja que molts usuaris estan apostant per les bicicletes elèctriques.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00