Sociedad
CORONAVIRUS

Les farmàcies vendran dues mascaretes per persona com a màxim

Es continuarà establint un ordre de prioritat en la distribució i la seva venda a tota la població serà "esgraonada"

Mascaretes sanitàries distribuides per les farmàcies del país. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Les farmàcies podran vendre dues mascaretes per persona com a màxim i la seva distribució serà esgraonada.

L'ús de la mascareta serà obligatòria per a tota la població un cop s'aixequi el confinament i ara és recomanable per a tothom que surti al carrer. Però no hi ha suficients per a tothom d'entrada. I és que segons Benazet, "no es pot obtenir mascaretes per a 78.000 habitants en 24 hores".

Davant les queixes de les farmàcies que no disposen de prou estoc per a l'alta demanda generada després de l'anunci de la setmana passada d'aquesta nova recomanació general, avui el titular de Salut ha puntualitzat la informació assegurant que l'accés a les mascaretes s'haurà de fer "de forma esgraonada".

Així, les farmàcies en dispensaran com a màxim dues per persona. I la distribució es farà amb un ordre de prioritats. Les persones de risc i el personal sanitari o de primera línia continuaran sent els primers. La resta, han de fer la demanda al correu electrònic de mascaretes casolanes, al 188 o a les farmàcies i s'aniran distribuint progressivament. De fet, segons el ministre, qui no tingui necessitat de sortir al carrer ara, no cal que en demani encara.

L'ús de les mascaretes no és recomanable per a nadons però sí en infants. Continuarà sent gratuïta pels col·lectius de risc i per a la resta, a preu regulat que, segons Benazet, serà "assequible".

 

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00