Sociedad
CORONAVIRUS

Mig miler d'autònoms demanen suspendre la cotització a la CASS

El Govern comparteix el 90% de les propostes que ha presentat el PS per fer front a la crisi

El ministre portaveu, Eric Jover. / SFGA/CEsteve

Andorra la Vella

Mig miler d’autònoms demanen suspendre la cotització a la CASS.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha explicat que han rebut 509 sol·licituds de treballadors per compte propi que han presentat la sol·licitud mentre duri la crisi. 192 han demanat acollir-se a la reducció de la cotització i 344 empreses volen que el Govern financi la part patronal del treballador assalariat, que correspon al 15,5%.

Pel que fa al programa de crèdits tous, de les 1.286 sol·licituds que s’han rebut d’empreses i autònoms, l’executiu n’ha resolt 153. D’aquestes, 153 les ha estimat i 23 han estat denegades. Fins al moment s’han atorgat 6,2 milions d’euros per a despeses de funcionament i 193.000 per a refinançar préstecs.

Consens del 90% vers les propostes del PS

El ministre portaveu, Eric Jover, s’ha referit al document de 30 propostes que ha presentat el Partit Socialdemòcrata per fer front a la crisi de la Covid-19.

Agraeix que es facin propostes per part de totes les forces, ja que, diu, és moment de construir i aportar. Sobre el document del PS assenyala que hi ha un consens en un 90% de mesures proposades. En aquest sentit, manifesta, que algunes ja estan incloses en la llei òmnibus i d’altres es contemplen en la fase dos. Ara bé, ha lamentat que es vulguin atribuir la paternitat d’alguna de les propostes.

Precisament, aquest dilluns el cap de Govern, Xavier Espot, ha tramès un primer esborrany als grups parlamentaris.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00