Última hora

FRANCIA Detenido el hombre que amenazaba con inmolarse en el consulado de Irán en París

Sociedad
Confinamiento

Marc Pons garanteix la connectivitat amb les illes si s'amplia l'estat d'alarma

Però asumeix que hi ha línies que costarà recuperar quan torni la normalitat

L'aerolínia seguirà operant si s'amplia l'estat d'alarma. / Air Europa.

Mahón

La connectivitat aèria i marítima es mantindrà igual que ara encara s'ampliï l'estat d'alarma amb el confinament i la dificultat per viatjar. Així ho ha anunciat aquest dilluns el conseller balear de Mobilitat, Marc Pons. En aquest sentit ha estat molt clar després d'una reunió telemàtica realitzada a la seu de el Consell a Maó. "La propera setmana hi haurà les mateixes freqüències d'avió i de vaixell que la setmana passada".

De cara a quan passin aquestes restriccions, Pons confia a tornar amb normalitat a la situació prèvia a l'confinament pel que fa a connectivitat aèria. D'entrada afirma que hi ha rutes que no es poden modificar, en referència a les OSP que han de tornar a la normalitat pel que fa a freqüències immediatament. Per altres, s'haurà de lluitar una mica. Marc Pons opina que la majoria d'aerolínies tornaran a operar amb normalitat tot i que reconeix que potser caldrà pugnar una mica per a alguns enllaços amb la Península i amb els mercats emissors.

El conseller també ha explicat que el trànsit aeri de passatgers s'ha reduït en un 99% respecte a l'any anterior. Pel que fa a el de mercaderies per via marítima el descens és de l'66%. Això obeeix al fet que no hi ha turistes i que moltes indústries i sectors, com el de la construcció, estan aturats i no necessiten materials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00