Sociedad
Coronavirus Covid-19

Mor un padrí més per coronavirus però Benazet intueix un horitzó d'esperança

La xifra de defuncions s'eleva a 22, ja s'han realitzat més de 1.600 proves per detectar el virus i fa tres dies que no entra cap nou pacient a l'UCI

Operaris treballen a la cadena de producció i muntatge del projecte de respiradors de SEAT pels contagiats de coronavirus a les instal·lacions de l'empresa a Martorell. / David Zorrakino EUROPA PRESS

Andorra la Vella

Mor un padrí més però Benazet intueix un horitzó d’esperança.

Avui és el Dia Mundial de la Salut i malgrat que s’ha produït una nova víctima mortal Al Cedre per coronavirus, la vint-i-dosena, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha dit que "la situació sanitària està controlada", especialment a la UCI. L’actualització de les xifres indica que el nombre de casos actius és de 484, l’ocupació a l’Hospital està en 52 persones i els curats freguen ja la quarantena.

La dada més destacada pel ministre, però, és que ja s’ha tret la ventilació mecànica a la professional del SAAS de 24 anys i s’espera poder-ho fer en les pròximes 48 hores a altres dues persones més. Això sumada a la d’ahir, deixa molt esperançat al ministre, ja que des de fa tres dies, no ha entrat cap nou pacient a la UCI.

En aquesta unitat hi ha 17 persones, 14 de les quals necessiten respiració assistida però dista molt de la capacitat màxima de 27 que poden tractar. A més, aquesta setmana encara arribaran 9 ventiladors més que deixaran el centre en una situació molt confortable si hi ha nous repunts en el futur.

Finalment, ha explicat que des del principi de la malaltia, s’han fet 1673 proves PCR de les quals, 599 han estat positius. La diferència amb els malalts es deu al fet que per donar-te l’alta es necessiten dues PCR negatives en 48 hores i en algun cas que s’ha fet, ha donat positiu i s’ha esperat uns dies més a repetir el procediment.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00