Sociedad
Coronavirus Covid-19

L'APDA demana protocols específics per a la geolocalització en el desconfinament

L'agència de protecció de dades treballa ja en la protecció de dades davant els testos generals d'immunització de la població

Una de les moltes aplicacions d'assistència per la Covid-19. L'Agència de protecció de dades demana un protocol específic en cas d'utilitzar-se la geolocalització per controlar el desconfinament de la població. / Agències

Andorra la Vella

L’Agència de Protecció de Dades alerta que si en un futur s’opta per la geolocalització de les persones quan hi hagi el desconfinament, caldrà realitzar uns protocols de seguretat de les dades de la ciutadania.

El director, Joan Crespo, s’ha referit a la possibilitat que un cop s’aixequin les restriccions i la gent pugui tornar a sortir al carrer es pugui accedir a la seva mobilitat per controlar millor el desconfinament. Un aspecte que recull l’assessor de Govern, Oriol Mitjà en l’informe que ha fet per a Catalunya i Espanya i que el ministre portaveu, Eric Jover, no ho va descartar.

Manifesta que és un projecte que s’ha desenvolupat a la Xina, mentre que els països europeus són reticents. En aquest sentit, diu que en cas que s’hagi de dur a terme a Andorra caldrà realitzar una sèrie de protocols per garantir la seguretat de les dades dels ciutadans.

Ara, però, la prioritat és l’elaboració del protocol dels testos d’immunització. Crespo ha dit que estan en contacte amb l’executiu. Serà a partir d’aquests resultats quan es decidiran quines són les primeres restriccions que s’aixequen.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00