Sociedad
Coronavirus Covid-19

Un astrofísic del país nega l'aplanament de la corba epidemiològica

Joan-Marc Miralles estudia des de l'inici l'evolució de la pandèmia i creu que les dades de Govern no són correctes

La gràfica de casos de coronavirus a Andorra amb les anotacions de l'astrofísic Joan-Marc Miralles publicada al seu perfil de Facebook. / Govern d'Andorra

Andorra la Vella

L’astrofísic i matemàtic andorrà Joan-Marc Miralles nega l’aplanament de la corba de positius i tem un repunt amb la crida a adquirir mascaretes.

El científic considera que "ha estat un risc molt gran el fet d’haver animat a la gent a sortir de casa per anar a comprar les mascaretes", ja que les cues que s’han produït a les farmàcies el fan pensar en un repunt dels casos positius en els pròxims dies. Entén que encara no és moment per aixecar les mesures de contenció i que potser caldria revisar i endurir el confinament

Quan a la corba de nous positius, no entén les dades que va presentar ahir l’epidemiòloga, Mireia Garcia, ja que a banda de no estar actualitzades (es remuntaven només fins al 31 de març) no coincidien els casos positius amb les xifres que presentava. Això, i el fet que cada dia es produeixin entre 20 i 30 casos, el fan pensar que la corba no està ni molt menys en situació d’estabilització.

És per això que considera "utòpic, impensable i contraproduent" començar a parlar d’obertura del país quan països com Itàlia, on sí que assegura que estan baixant les dades, encara no s’ha fet cap esment.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00