Sociedad
Coronavirus Covid-19

Dues noves morts per Covid-19 eleven a 25 el total de víctimes de la pandèmia

Continuen creixent el nombre de casos positius que ja arriba als 583 totals, 19 més que ahir

S'han registrat quatre contagis als hotels on s'han confinat padrins i dos de nous al Cedre el què eleva la xifra a 46 avis infectats

El titular de Salut continua insistint que les mesures de protecció a les residències són les adequades

Una de les voluntàries que atenen els padrins confinats a l'hotel Cèntric on s'ha detectat quatre positius per Covid-19. / Ara Andorra

Andorra la Vella

Dues noves morts per Covid19 eleven a 25 el nombre de víctimes de la malaltia a Andorra. Es tracta d'una persona de 88 anys ingressada des de feia dies a l'UCI en estat greu i amb ventilació mecànica, i una segona de 87 anys, ingressada a l'hospital que provenia del seu domicili.

Pel que fa al nombre de casos, continuen augmentant i avui ja són 583 dels quals 500 actius. Hi ha per tant 19 casos més que ahir.

A l'hospital hi ha ingressades 47 persones de les quals 15 a l'UCI i d'aquestes, 12 precisen respiració artificial.

Per cinquè dia consecutiu no es produeix cap ingrés nou a cures intensives i ja s'han curat de coronavirus 58 persones.

El personal sanitari infectat continua mantenint-se en les 90 persones i hi ha 17 positius entre els cossos especials.

També s'han registrat nous positius en centres assistencials i en concret a un dels hotels on es troben confinats padrins de les residències que s'han dispersat per evitar una major propagació de la malaltia entre aquest col·lectiu vulnerable. Així, a l'hotel Cèntric on hi ha sobretot padrins de la residència Salita, s'han registrat 4 positius, 3 entre padrins i 1 d'un voluntari.

Igualment, al Cedre s'han registrat dos nous casos positius entre els pacients sans. En aquest centre, hi ha un total de 46 positius aïllats.

Aprofitant l'actualització diària de les dades, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat avui que el dia 20 de març es va realitzar una inspecció a la residència Salita per comprovar que s'actuava de forma correcta. Es va verificar, segons el ministre, que es disposés del material de protecció sanitàri adecuat. I el 31 de març es va lliurar al centre 131 mascaretes d'alta protecció, 700 de quirúrgiques i 300 bates impermeables.

Benazet continua assegurant que es mantenen tots els protocols de seguretat tant al Cedre com a Salita com als hotels cedits per acollir padrins però "la protecció no és mai absoluta".

Pel que fa al contagi a l'hotel Cèntric, el titular de Salut ha indicat que ja s'ha iniciat l'enquesta epidemiològica per esbrinar l'origen i també per aïllar els contactes dels quatre positius.

Ha negat que sigui efectiu practicar proves PCR a voluntaris i residents perquè no són fiables si no es manifesten símptomes malgrat que aquesta prova sí que s'ha practicat de forma preventiva entre personal sanitari, com per exemple als metges cubans que han vingut a donar suport al SAAS.

En aquest cas, Benazet ha explicat que, per protocol, la prova sempre es realitza entre tots els col·lectius que han de tractar amb malalts sempre que s'hagi detectat un positiu proper. No ha estat el cas dels hotels on han estat traslladats els padrins sans de les residències per evitar la propagació del virus entre aquest col·lectiu vulnerable.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00