Sociedad

Segell andorrà per aconseguir una vacuna contra el coronavirus

La científica canillenca Magda Marquet és directiva de l'empresa Arcturus Therapèutics que investiga amb la tècnica ARN una vacuna contra la Covid-19 i que ja es testarà en humans aquest estiu

Soroll Andorra (16-04-2020). Entrevista a Magda Marquet

Soroll Andorra (16-04-2020). Entrevista a Magda Marquet

16:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1587053543_175789/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Andorra la Vella

Una de les investigacions més avançades per aconseguir una vacuna contra la Covid-19 té segell andorrà.

L’empresa de medicaments Arcturus Therapèutics establerta a San Diego (Estats Units) ja fa mesos que està treballant en un projecte que podria veure els seus fruits aquest estiu. La investigació s’està fent en col·laboració amb l’Escola de Medicina de Singapur.

La biotecnòloga andorrana i investigadora en matèria de salut, Magda Marquet, és membre de la junta directiva de la societat americana i ha explicat al programa Soroll Andorra de la SER que la investigació es basa en tecnologia ARN. D’aquesta manera, enlloc de tenir la proteïna com a part de la vacuna, es va directament al gen. A l’estiu es podria començar a testar amb humans, tot i que els resultats hauran d’esperar un any. En aquest sentit, s’ha mostrat optimista.

Marquet ha elogiat com està gestionant Andorra la crisi sanitària, en què s’ha posat per davant la salut sobre l’economia, i està en contacte amb el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Ara mateix, la col·laboració es centra a nivell dels testos d’immunització.

La biotecnòloga coincideix amb Benazet en què la població haurà de conviure amb els virus. En aquest sentit, creu que possiblement s’haurà de viatjar menys i potenciar més les reunions a nivell telemàtic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00