Sociedad

Obres que es 'desconfinen' al declarar-se bàsiques

La rotonda de Corbins, el túnel de Tres Ponts o les corbes de Tonyon en són algunes de la mitja dotzena que es reprenen

Millora local. Millora de nus. Ordenació de cruïlla a la carretera C-12, PK 147+710. Tram: Corbins / TES

Lleida

El govern català reprendrà determinades obres en carreteres de la demarcació de Lleida, -Ponent i Pirineu- que amb el coronavirus havien quedat suspeses. Són obres que ara s'han declarat bàsiques per garantir la seguretat de les persones, i que el calendari apressa perquè s'han de fer en període estiuenc

Entre les obres noves que es començaran hi ha la ordenació de la rotonda de Corbins -escola Alba- a la C-12 que estava pressupostada en prop de 700 mil euros. També es faran correccions de corbes a la carretera de Tuixen en el tram de Adraén (la Vansa i Fórnols) - cruïlla d'Ortedó, amb l'LV-4008 (Alàs i Cerc) per un import de 3,5 milions. I les viseres antiallaus a la C-28 en el tram Baquèira - Vall de Ruda (Naut Aran), per uns 2 milions d’euros. I, en obra ja començada, es reprendran els treballs en el túnel de ponts a la C-14 –obres per 35 milions que van quedar aturades pel Covid- o la millora de les corbes de Tonyon al port de la Bonaigua pressupostades en uns 6 milions d’euros. I, finalment la de nus a Alcarràs, a la carretera N-II.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, diu, en declaracions a Ràdio Lleida, que no fer aquestes obres “crea unes condicions de risc o inseguretat que no compensa el benefici que pot suposar tenir-les aturades per la crisi del coronavirus”. Són obres, diu Gavín, que no mobilitzen gaire treballadors, i, que permeten mantenir les distàncies de seguretat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00