Hoy por Hoy Reus
Actualidad
CF Reus Deportiu

Onolfo ofereix pagar part del deute del CF Reus per salvar-lo

L'actual propietari de l'entitat roig-i-negre ofereix pagar un 10% ara, un altre 10% entre 5 i 10 anys i la resta depenent de futurs ingressos no assegurats. És la seva aposta per evitar la liquidació total del club: ara els creditors, el jutge i l'administrador concursal han de decidir si l'accepten o no.

Onolfo en una entrevista als micròfons de Ràdio Reus l'estiu de 2019. / Ràdio Reus

Reus

Sembla que Clifton Onolfo, propietari del Club de Futbol Reus, vol intentar salvar l'entitat que va adquirir ja fa més d'un any, el gener de 2021. Abans que l'administrador prengui la decisió, amb tota probabilitat, de liquidar el club reusenc després d'un concurs de creditors que ha destapat un forat de més de 8 milions d'euros, l'inversor americà ha presentat una oferta als creditors per intentar evitar-ho. La junta de creditors està prevista pel pròxim 15 de juny, així que Onolfo i els seus tenen poc menys de mes i mig perquè com a mínim el 60% dels creditors acceptin la proposta.

Una proposta que es resumeix en tres parts: un primer pagament immediat del 10% del deute, que suposaria una quantitat pròxima als 750.000 euros. Un 10% més entre els pròxims cinc i deu anys i, la resta, l'altre 80%, supeditats als possibles ingressos que pot obtenir dels litigis pendents amb LaLiga (uns 7 milions i mig d'euros) i l'anterior junta directiva de Joan Oliver (entre 6 i 10 milions d'euros, segons les previsions de l'equip d'advocats de l'americà). De fet, la proposta específica que la meitat d'aquests possibles ingressos aniria destinada als creditors i l'altra meitat al manteniment de la primera i la segona plantilla i la Fundació Futbol Base Reus.

Onolfo vol deixar clar que compta amb la liquiditat suficient per assumir la reactivació del club: amb la proposta adjunta l'extracte d'un dels seus comptes, al que Ràdio Reus ha tingut accés, on es pot comprovar que compta amb gairebé 5 milions d'euros. A més, la proposta també referma la participació del Toronto FC en el futur projecte del club roig-i-negre: una aportació de 500.000 euros del club canadenc per pagar part de la primera i segona plantilla de la temporada vinent. La intenció d'Onolfo és tornar a competir a Segona B al setembre.

Segons ha confirmat l'advocat d'Onolfo, Daniel Infante, a aquesta emissora, la proposta ja està sobre la taula de l'administrador, el jutge concursal i de tots els creditors, alguns dels quals, segons apunta Infante, ja han confirmat que acceptaran la proposta de l'inversor americà.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00