Miércoles, 08 de Julio de 2020

Otras localidades

Èxit en la reintroducció de tortugues d'estany al Ter

Els exemplars que s'han alliberat en els últims anys presenten tenen un bon estat de salut i haurien de començar a criar en els propers anys

La contaminació, les carreteres i les espècies invasores van afectar a les tortugues d’estany fins al punt que als anys 80 es van incloure a la llista d'espècies protegides.

En els últims cinc anys el Consorci del Ter ha alliberat gairebé 200 exemplars a la part baixa del riu Ter, i ha comprovat que s'han adaptat a l'hàbitat, que han crescut bé i que tenen un bon estat sanitari. Tant és així que s'espera que d'aquí a dos o tres anys es puguin començar a reproduir, quan tinguin 7 o 8 anys.

El director del Consorci del Ter, Ponç Feliu, diu que han evitat que s’extingeixi, però reconeix que continua estant amenaçada.

No tot són flors i violes per les tortugues d'estany. A les hortes de Santa Eugènia, a Girona, s'han detectat exemplars de tortugues exòtiques que són unes clares competidores de les autòctones, i que podrien haver estat introduïdes per gent que les té com a mascotes a casa.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?