Martes, 02 de Marzo de 2021

Otras localidades

Cultura

Sant Pere sí, però sense públic

Resolts els dubtes al voltant de la Festa Major de Reus. La regidoria de Cultura decideix mantenir la celebració però adaptant-la a les condicions sanitàries actuals: finalment no hi haurà Tronada ni cap acte amb públic. Es mantenen, això sí, els actes més institucionals.

Finalment, no hi haurà Tronada per la festa major de Sant Pere d'enguany.

Finalment, no hi haurà Tronada per la festa major de Sant Pere d'enguany. / Arxiu

L'Ajuntament de Reus ha decidit, finalment, no suspendre Sant Pere i reformular la festivitat per adaptar-la a la situació d'emergència sanitària actual. S'han suspès tots els actes amb presència de públic com podrien ser les Barraques, les sortides del Seguici Festiu o actes més nous com el Tomet de Sant Ganxet. El consistori però, treballa en un programa d'actes, la majoria d'ells virtuals i relacionats amb la part més institucional de la festa, que permetran mantenir cert aire festiu a la ciutat.

En aquest sentit, el regidor de Cultura, Daniel Recasens, ha donat alguns detalls aquest divendres a falta de presentar el programa d'actes, presentació que es durà a terme durant les pròximes setmanes. Es manté el pregó i l'entrega del Tro de Festa, tots dos de forma virtual, així com l'acte de les Tres Claus per treure el bust reliquiari de Sant Pere durant les Completes, el pròxim 28 de juny.

Altres actes que no seran virtuals, com el toc de festa dels grallers de la ciutat des del Campanar de la Prioral, també es mantenen, gràcies al fet que no necessiten contacte ni provoquen una gran concentració de públic. La Banda de la Festa Major també oferirà un concert per internet i la regidoria també treballa en una edició dels Cóssos virtual.

Negativa a una Tronada sense públic

El que no hi haurà, finalment, serà Tronada. Els tècnics de cultura de l'Ajuntament van plantejar aquesta possibilitat al teixit cultural de la ciutat, una proposta que va provocar moltes reaccions negatives a través de les xarxes. Aquestes reaccions i la impossibilitat de mantenir les mesures de seguretat, han fet, finalment, abandonar la idea.

Però no tot són males notícies. Des del consistori ja es parla obertament de realitzar una Solemnitat, una festivitat extraordinària al voltant de la Mare de Déu de Misericòrdia, per recuperar l'espai de festivitat perdut aquest Sant Pere. El govern municipal ja ha anunciat que l'estalvi econòmic de la festa major de Sant Pere serà destinat al Pla de Reactivació Econòmica de Reus.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?