Sociedad
Coronavirus Covid-19

Les guarderies privades, disconformes amb els protocols del Govern per reobrir

La principal queixa rau en el fet de tenir només tres alumnes per aula, una recomanació que fa inviables molts centres

Un infant en una escola bressol. / Arxiu EUROPA PRESS

Andorra la Vella

Les escoles bressol privades es mostren disconformes amb les recomanacions de Govern per reobrir.

La principal queixa rau en el fet de tenir només tres alumnes per aula perquè això suposarà haver de discriminar alumnes en funció d’uns criteris que encara no els han comentat. A més, han de tenir espais segregats pels infants als qui aparegui algun símptoma, un fet impossible en tant que moltes no tenen més espai que la pròpia aula.

A més d’això, hi ha el fet econòmic, ja que tenir un centre obert per només tres alumnes per aula fa inviable el negoci i aflorarà l’economia submergida.

Vanessa Giadas, directora de la guarderia El Xumet, a Andorra la Vella, així ho ha explicat a SER Andorra.

És per això que afirma que estan parlant amb les escoles bressol de titularitat comunal per fer un front comú i intentar millorar unes condicions que no veu factibles.

Per tot plegat, entén que amb el servei que podran oferir, ni estarà còmode l’infant ni tampoc els seus pares.

Guarderies comunals

De la seva banda, la consellera d’Infància del comú d’Escaldes-Engordany, Magda Mata, ha explicat que estan estudiant el document per tal de donar "un servei públic amb tota la seguretat i tranquil·litat pels infants i treballadors". Té clar que no es podran acollir tots els nens i nenes que estan inscrits i que s’hauran d’establir uns criteris. En aquest sentit, ha assegurat que l’objectiu en aquests moments "no és el de guanyar diners".

Precisament, demà hi ha prevista una reunió telemàtica entre els directors de les guarderies privades i públiques amb el Govern per intentar replantejar algunes d’aquestes mesures.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00